La transformació digital es un assumpte de persones

hand-1571851_960_720Estem en l’era digital i de la tecnologia. El canvi és constant i pot ser vertiginós. Tot i així, percebem que és necessari si no ens volem quedar enrere i desaparèixer. Però com portem a terme aquesta transformació digital? És la tecnologia la que ens arrossega o són les persones les que la impulsen?

La paraula CANVI pot produir peresa o fins i tot rebuig en moltes persones. L’esforç i el repte que suposen, per a alguns és un al·licient i l’inici d’una fantàstica aventura però per d’altres és una muntanya que sembla inescalable! Això vol dir però, que haguem de deixar a aquestes persones enrere? Apartar-les? En moltes ocasions, per la pròpia estructura organitzativa, estaran allà i si no aconseguim fer-les també impulsores del canvi la transformació digital acabarà sent una muntanya per a tots!

Si no volem que sigui la tecnologia la que ens arrossegui, hem de col·locar a les persones en el centre del procés! El canvi té molts angles i perspectives. Quant més involucrats estiguin tots els perfils, més ampli, més transversal i més profund pot ser. No ens podem permetre perdre el valor d’algunes persones simplement perquè no hem sabut incloure-les en el procés. Però, com fem partícip a tothom?

Un primer pas és conèixer de forma clara el valor de cada persona, entendre allò que aporta per descobrir quina peça són dintre de la transformació digital. I la peça que són vindrà determinada per la seva pròpia motivació intrínseca. D’aquesta manera, cada persona no només troba el seu lloc si no que l’alinea amb la seva motivació. La muntanya inescalable desapareix i el canvi, amb l’aportació de tots, pot arribar a ser disruptiu!

Per molta era digital, no és la tecnologia sinó són les persones les que ho fan possible!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *