Motivació intrínseca, més enllà del caramel per a un nen

2019-03-MotivacioCada cop més empreses busquen fórmules motivacionals per promoure la felicitat de les persones al seu lloc de treball. Les raons subjacents d’aquesta tendència poden ser molt diverses, passant per la retenció del talent, l’augment de la productivitat o l’assoliment un determinat índex de clima laboral.

Generalment les pràctiques per mantenir als treballadors feliços es basen en motivacions extrínseques. Antigament només el sou (la retribució econòmica directa) es feia servir per tal d’incentivar la motivació però s’ha vist que en moltes ocasions aquesta motivació és poc duradora, sent recurrents frases de l’estil “No em paguen prou per això!”.

En vistes que el sou no és motivació suficient, les empreses han començat a enginyar fórmules com horaris flexibles, tele-treball, o fins i tot una subscripció a un gimnàs o menús saludables a les empreses. Totes elles unes pràctiques fantàstiques (tant de bo moltes més empreses s’adherissin a elles!) però que no deixen de ser motivació extrínseca, com la recompensa d’un caramel per a un nen. Què passa si un dia l’empresa ja no pot oferir les subscripcions al gimnàs o els menús saludables que tant ens agradaven? Què passa si el caramel desapareix?

La motivació intrínseca és una eina molt més potent! Quan una persona és capaç de fer allò que li encanta, no hi ha caramel que valgui, se sentirà plena i feliç!

Descobrir la motivació intrínseca és un procés que requereix d’un treball d’introspecció (TOTS SOM DIFERENTS!) i saber-la utilitzar de forma conscient en el dia a dia és un treball d’equip, a on a cadascú se’l valora per com és i allò que aporta.

A través de la motivació intrínseca aconseguim una implicació total i podem veure com l’ànima de les persones s’il·lumina. La motivació intrínseca va molt més enllà de donar un caramel a un nen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *