Què significa la x?

El professor escriu a la pissarra 6X+5X=33 i demana a la classe resoldre la X. La Júlia aixeca el braç. “No entenc què és la X”. El professor respon la pregunta demostrant i resolent l'exercici. “Ho veus ara?” La Júlia contesta que continua sense saber què és la X. Li explica al professor què ha entès la seva demostració però el que no entén és què significa la X. El professor creu que és un desafiament, agita el cap, ignora a la Júlia i diu, “doncs bé si s'ha entès continuem”. L'interès de la Júlia en aquell moment decau, es sent dolguda i decebuda. “Perquè no em contesta la pregunta?” pensa.

És un cas real de decepció i desencoratjament vers un tema. S'ha perdut la motivació només perquè no s'ha tingut en compte el talent de la Júlia. I quan s'ataca un talent s'ataca l'ànima.

I és que no tothom entén el món de la mateixa manera. La Júlia per exemple, necessita saber què significa aquella X. Som a una fruiteria i necessito pomes? És el temps que trigo en volar en avió a Helsinki? Sense dades que acompanyen l'equació, la idea abstracta manca de sentit. La Júlia és analítica, és un talent. Necessita una visió pragmàtica i fonamentada de les coses, sinó no tenen sentit. És així! La nostra missió és recolzar-ho, fer-ho créixer i que els nostres talents es converteixin en les nostres fortaleses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *